Kontulan Huolto Oy


”Mitä pienemmät kaukolämpö­laskut, sitä enemmän rahaa jää taloyhtiöiden käyttöön”

Kontulan Huolto Oy hoitaa isojen taloyhtiöiden isännöintiä sekä kiinteistöhuoltoa. Jo vuodesta 1964 Itä-Helsingissä toiminut yritys on yksi alueen suurimmista. Kontulan Huollossa ollaan tyytyväisiä Valvean proaktiiviseen tekemiseen ja sujuvaan yhteistyöhön.

Isännöitsijä Antti Härmällä on tapana etsiä järkeviä energiansäästöratkaisuja kiinteistötekniikka-alan toimijoilta. Hän törmäsi Isännöintiliiton tapahtumassa Valvean edustajaan, ja kuuli energiakumppanuudesta.

”Nykyinen energian hinta pakottaa taloyhtiöt miettimään energian säästöä. Jos asialle ei tee mitään, joutuu lähinnä hinnan vastaanottajaksi. Mikään ei mielestäni viittaa siihen, että energian hintakehitys muuttuisi ratkaisevasti lähivuosina. Jos taas asialle tekee jotain, pitää miettiä kuinka isosti tekee. Silloin kun taloyhtiö ei voi tai halua investoida mittaviin korjauksiin, Valvean palvelu on kevyempi vaihtoehto”, isännöitsijä Antti Härmä toteaa.

Säästötakuu sopimuskaudelle

Energiakumppanuuden valinneet taloyhtiöt ovat kooltaan ja rakennusvuosiltaan hyvin vaihtelevia. Valvea on nyt asentanut kohteisiin anturit älykästä lämmön- ja ilmanvaihdon ohjausta varten, ja datan kerääminen on aloitettu. Kontulan Huollolla on myös käynnissä kymmenkunta maalämpöprojektia, jotka ovat energiakumppanuuteen verrattuna suurempia ja kalliimpia. Helsingin alueella maalämpömarkkina käy kuumana, joten toteutusta voi joutua odottamaan pitkiäkin aikoja.

”Yhteen energiakumppanuuden solmineista taloyhtiöistä tulee myös maalämpö, mutta hallitus halusi tehdä säästötoimia jo ennen sen toteutumista. Valvea auttaa tarvittaessa myös maalämpöjärjestelmän optimoinnissa. Olemme palvelun osalta vielä datankeräysvaiheessa, vuoden sisällä näemme, miten tavoitellut säästöt toteutuvat”, Härmä sanoo.

Härmän mukaan Valvealla on päätöksentekoa helpottava iso vahvuus – jos säästöt eivät realisoidu, kuukausittainen palvelumaksu vastaavasti pienenee. Taloyhtiömaailmassa tilaaja joutuu usein maksumieheksi, mutta energiakumppanuudessa Valvea investoi taloyhtiön puolesta ja ottaa myös vastuun onnistumisesta.

”Isännöitsijänkin näkökulmasta jokainen säästetty euro on kotiinpäin. Lämmityksen osuus taloyhtiön budjetista on nyt aika hurja. Jos isosta kuluerästä säästää vaikka 10 %, se on huomattavasti enemmän euroja, kuin pienestä kuluerästä 10 %. Mielestäni energiakumppanuus osuu juuri oikeaan kohtaan, kun etsitään säästökohteita. Älykkään ohjauksen avulla saatu data myös auttaa näkemään pintaa syvemmälle ja helpottaa taloyhtiötä taloteknisiä järjestelmiä koskevien päätösten teossa.”

Kontulan Huolto Oy

  • Isännöinti ja tekninen isännöinti
  • Kiinteistöhuolto ja siivouspalvelut
  • Vankka kokemus linjasaneerauksista ja maalämpökohteista
  • Vuoden putkiremontti -palkinto 2017

Miksi Valvea

  • Valvea vastaa tuloksista
  • Kuukausihinta on säästöä pienempi
  • Sopimusta voi täydentää tarpeiden kasvaessa
  • Uusinta teknologiaa ilman laiteinvestointeja
Isännöitsijänkin näkökulmasta jokainen säästetty euro on kotiinpäin. Lämmityksen osuus taloyhtiön budjetista on nyt aika hurja. Jos isosta kuluerästä säästää vaikka 10 %, se on huomattavasti enemmän euroja, kuin pienestä kuluerästä 10 %, toteaa isännöitsijä Antti Härmä Kontulan Huollosta.

Pyydä maksuton säästöarvio

Jarkko Rönnholm
045 272 1214
jarkko.ronnholm@valvea.fi