Asunto-osakeyhtiö Mechelininkatu 25


Lämmönkulutus laski 16,8 % vuodessa – vuonna 1927 rakennettu Asunto-osakeyhtiö Mechelininkatu 25 valitsi älykkään lämmönsäädön

Energian hinnan nousu on tuonut monille taloyhtiölle paineita lämmönkulutuksen laskemiseksi. Mechelininkadulla, Helsingin Töölössä, yksi taloyhtiön hallituksen jäsenistä kuuli älykkäästä lämmönsäädöstä ja esitteli idean hallitukselle.

Taloyhtiön haasteet:

  • Jatkuvasti nouseva energian hinta
  • Sopivan energiayhtiön löytäminen
  • Teknisen seurannan ja datan puute
  • Yhtiövastikkeiden säilyttäminen maltillisina

Miten ratkaistiin:

  • Olosuhdeanturit asuntoihin ja liikehuoneistoihin
  • Älykäs ja ennakoiva lämmityksen ohjaus
  • Helppo asuntokohtaisen datan seuranta
  • Etäseuranta ja vikailmoitukset
  • Riskitön kokeiluvuosi ja säästötakuu

”Kilpailutimme muutaman energiayhtiön, ja vertailussa Valvea vaikutti parhaalta kumppanilta. Valvean Energiakumppanuus on kuukausimallinen palvelu energiakustannusten kanssa kamppaileville taloyhtiöille”, kertoo Ulla Noreila, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Ulla Noreila on toiminut usean vuoden ajan taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana ja asuu itsekin Mechelininkadun talossa. Vuonna 1927 rakennetussa talossa on 42 huoneistoa. Maantasossa on kuusi taloyhtiön omistamaa liikekiinteistöä ja yksi asunto. Lisäksi rakennuksessa on kuusi asuinkerrosta.

Lämmityksen ohjaus olosuhdetietojen perusteella

Asunto-osakeyhtiö Mechelininkatu 25 aloitti yhteistyön Valvean kanssa syksyllä 2021. Valvea tekee energiaratkaisujen käyttöönoton helpoksi ja kannattavaksi – erillisiä investointeja ei tarvita ja Valvea vastaa toteutuksesta.

– Asuntoihin ja muihin tiloihin asennettiin anturit. Niiden avulla lämmityksen ohjaus tehdään todellisten olosuhdetietojen ja sääennusteiden perusteella. Tekoälyyn perustuva lämmityksen ohjaus oppii käytössä ja muuttaa suuntaa tiedon perusteella, Noreila kertoo.

Asunto-osakeyhtiö Mechelininkatu 25:ssä ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön Valvean kanssa. Lämmönseuranta on helppoa, ja sen avulla on paljastunut muun muassa tyhjässä huoneistossa raolleen jäänyt ikkuna.

”Viime vuonna normitettu eli sääkorjattu lämmönkulutus laski 16,8 %. Onneksi kulutusta saatiin laskettua, kun energian hinta on noussut niin paljon. Tietysti tavoittelemme energian säästöä tulevaisuudessakin, asumismukavuudesta tinkimättä.”

”Kilpailutimme muutaman energiayhtiön, ja vertailussa Valvea vaikutti parhaalta kumppanilta”, kertoo Ulla Noreila, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Kiinnostuitko?
Pyydä maksuton säästöarvio

Jarkko Rönnholm
045 272 1214
jarkko.ronnholm@valvea.fi